Skype, Jazzfest, shoppen en Avicii
Door: rosannekaapstad
Blijf op de hoogte en volg Rosanne
02 April 2012 | Zuid-Afrika, Kaapstad
Alweer maandagavond laat.. Met m’n laptop op schoot en mijn agenda voor me, wat heb ik ook alweer gedaan afgelopen week? Het fototoetstel en mijn agenda herinneren het me :) Geen dag is hetzelfde, en daardoor vind ik het juist leuk elke week een blog bij te houden. Al zijn het soms de laatste restanten energie op een avond zoals nu. :P
Sinds afgelopen week lopen we synchroon met de tijd in Nederland, een voordeel. (Het was hier eerst 1 uur later dan in Nederland). Dan lig ik niet elke keer pas om 12 uur / 1 uur ‘s nachts op bed, maar begint Nederland ook te roepen dat ze moe zijn en naar bed willen haha! Ben ik dus mooi iets eerder klaar met Skype en zou ik in principe ook wat eerder m’n bedje in kunnen duiken.. Want hoe ik het voor elkaar krijg, soms geen idee. Maar zes tot acht Skype dates ’s avonds in één week is normaal. :P
Een van de Skype dates van vorige week was met een groep studenten uit NL en met de organisatie Wetskills. Een workshop over water gerelateerde projecten die dit jaar gehouden wordt in Kaapstad, waarin er integraal wordt gewerkt tussen Nederlandse en Zuid Afrikaanse studenten. Peter en ik werden geattendeerd op deze 10-daagse workshop (deze vind eind april plaats), en we besloten na lang twijfelen mee te doen! Barbara (vriendin en studiegenoot) en onze begeleider van school doen ook mee, en komen dus ook naar Kaapstad toe! :D Na tien internetvouchers thuis te hebben verbruikt en dus ook 10 keer te zijn weggevallen zijn we uiteindelijk naar de Greenmarket Square gelopen. Hier vond s’ avonds het free Jazz concert plaats. Uiteraard stonden Peter en ik als interns van Cape Town Partnership weer aan de deur van het café, om te assisteren met de gastenlijst. Dit keer geen mooie shirts meegekregen van het event, maar een mooi naamkaartje met ‘Rose Bijl’. :D Was een leuke avond met goede muziek en een relaxte sfeer! Uiteraard donderdag om half 9 weer present op kantoor. ;) Deze dag hebben Peter en ik het laatste plangebied bezocht: township DuNoon. We hebben meegeholpen met een mooi project van Beyond Education: de bevolking verzamelt recyclebaar afval, hiervoor in de plaats krijgen ze punten en met deze punten kunnen spullen worden ‘gekocht’ zoals kleding, eten, speelgoed, schoenen etc. We hebben echt genoten om tussen de lokale bevolking te helpen en de plastic flessen, karton, blikjes etc. te sorteren. Was echt dankbaar werk!
Vrijdag zijn we met een grote groep uit geweest in Longstreet, gezien de huisgenoten van Maud (een grote groep Engelsen) de laatste avond in Kaapstad waren.. Een leuke avond gehad, totdat de camera van Annet (die bij mij in mijn tasje zat) werd gestolen. Ik heb niks doorgehad en was heel de avond alert.. Blijkbaar niet alert genoeg.. Flink balen, want het is het toestel van iemand anders. :( Dankzij mijn lieve moeder is er een nieuw Nederlands exemplaar alweer onderweg naar Kaapstad. (L)
Zaterdag zijn we met zijn achten naar Canal Walk / Century City geweest, eindelijk: SHOPPEN! Op ongeveer 20min rijden is hier het grootste shoppingmall van het zuidelijk halfrond te vinden. ’s Avonds begon hét concert waar we al een maand naar uitkeken: Avicii (een Zweedse DJ) gaf een concert in een oude hangar bij de luchthaven. Met zijn 8en gepropt (ja écht gepropt, ik zat op de schoot van Annemiek) reden we er in een taxi naar toe. Op de terugweg had ik eveneens deze comfortabele plek haha :D. Helaas viel het concert echt flink tegen.. Het geluid was slecht, de muziek wel oké, en het publiek was gemiddeld 17 jaar gok ik. Flink losgaan zat er voor ons niet in. Op een begeven moment stonden we zelfs met zijn vieren met de armen over elkaar… Niet voor te stellen, maar de beat en de muziek kwam gewoon écht niet aan. Spijtig. Achteraf was de beveiliging trouwens echt zo lek als een mandje als je het vergelijkt met in NL. Het idee van de hangar was tof, alleen qua sound en beveiliging hebben de Afrikaantjes nog wat te leren. ;)
Zondag hebben we eens goed flink uitgeslapen en hierna naar het strand gegaan met Marjanne, Maud, Annet en Annemiek. ‘s Avonds heerlijk uiteten geweest bij een Italiaans restaurant in Camps Bay. Genietend van de laatste zomerdagen hier in Kaapstad. De herfst is in aantocht.. de avonden/ochtenden zijn koeler, en de zon heeft minder kracht..
Gisteravond heb ik in onze mooi Polo Maud naar huis gebracht in Rondebosch. Op de terugweg ben ik uit mijn dakkie gegaan op de muziek van Avicii. De stad vol lichtjes, en het besef dat je voor 4 maanden een Capetodian bent blijft soms onvoorstelbaar maar vooral ge-nie-ten !! :):)
Cheers!
Roos
03 April 2012 - 05:00
Eva:
Dit is nog eens leuk wakker worden! Maar stiekem ook wel een beetje jaloers... Je maakt zoveel (leuke) dingen mee, dat je van het ene avontuur door gaat naar het andere. Ik denk dat de lunch voor mij het grootste avontuur is :-). Gelukkig begint hier de zomer een beetje, dus ga ik nu vaak skeeleren en survivallen, jaja! Toch ook een beetje avontuur :-). Heel veel plezier! Liefs x Eef -
03 April 2012 - 06:09
Leontien:
Super Roos! Blijf het echt leuk vinden dat je het zoooooooo naar je zin hebt! Je schrijft ook zo leuk! Ik durf bijna niet meer te vragen of je nog een keer wilt skypen, haha door al je skype dates!! Ik stap zo op mijn fietsie naar college. Geniet maar nog even van de zon, hier kan van de week natte sneeuw vallen:S
Liefs xxx -
03 April 2012 - 06:54
Barbara:
Rooos weer een super verslag om te lezen!! :-) Weer zo'n dinsdag-ochtend-ik-val-weer-van-m'n-stoel moment om te lezen wat voor leuke dingen je daar allemaal doet, wel heel leuk wakker worden zo! Blijven schrijven hoor! Voel me vereerd er ook in te staan haha (jaaa vanaf nu nog maar 2 reisverslagen! aaa kan niet wachten) Geniet ervan en ik zie je snel! Xx -
03 April 2012 - 07:30
Marinke:
ha lieve Roos,
Kan me voorstellen dat je na een week weer goed moet nadenken over wat je hebt gedaan! je doet ook zoveeeeeel. Super leuk om alles weer te lezen! wel jammer dat het concert zo tegenviel! nou kusjes vanuit hier -
03 April 2012 - 07:43
Floor:
Super leuk om het te lezen als je wakker wordt! Heerlijk hoe je avonturen weer allemaal opschrijft, blijft genieten! En als dat voor ons al is, hoe onwijs geniet jij dan wel niet... ;)!
Kus vanuit Brabant! -
04 April 2012 - 11:37
Joselyn:
Hey Rozzie,
Het is weer een super verslag om te lezen! Jammer dat het concert tegen viel.. Go Apre ski daarin tegen was echt kei gaaf! vertel ik vanavond verder via skype ;)
Hoe is je stage verder gaat dat nog allemaal goed?? Mijn stage gaat super goed! Nog 10 weken waarvan ik nog 1 week naar Valtho ga :D met vriendinnetjes:D ben wel voor mij doen hard opzoek naar een bijbaan voor als ik klaar ben met school zodat ik even geld kan verdienen en die zomer weer keihard uitgeven:) Wil met bir eigenlijk wel 3 weken op vakantie! haha naar de zon heerlijk bruin worden!
Nou chickk ik spreek je vanavond tijdens onze skype date! hahaha
Dikke kus en knuffel -
05 April 2012 - 17:13
Frieda Wapenaar:
Hoi Rosanne, ik ben elke maandag weer benieuwd wat voor avonturen jij in een week beleefd hebt. Volgens mij heb jij daar echt de tijd van je leven. Geniet er nog maar lekker van. Maar natuurlijk van harte gefeliciteerd met je verjaardag hè! Best vreemd om dat zo in een andere omgeving te vieren. Martijn zat ook in engeland op zijn verjaardag, maar dat hadden we het weekend ervoor hier gevierd. Even overvliegen zit er voor jou niet in. Ik hoop dat je toch een jarig gevoel hebt en dat ze je een beetje verwennen. Kijk alweer uit naar je volgende verslag. Fijne paasdagen, of vieren ze dat daar niet? Groetjes, Frieda -
20 Augustus 2012 - 21:17
Muriel:
Beste,
ik was geïnteresseerd in je verslag omdat er sqeeleren staat in de titel.
Wij zouden graag met 3 vriendinnen een buitenlandse trip willen doen maar wel om te sqeeleren. Is dat mogelijk in Kaapstad? En veilig? Zijn er goede wegen om dit te doen?