Just relaxing - Reisverslag uit Kaapstad, Zuid-Afrika van Rosanne - WaarBenJij.nu Just relaxing - Reisverslag uit Kaapstad, Zuid-Afrika van Rosanne - WaarBenJij.nu

Just relaxing

Door: rosannekaapstad

Blijf op de hoogte en volg Rosanne

16 April 2012 | Zuid-Afrika, Kaapstad

Hallo allemaal!

Het wordt steeds lastiger om een blog origineler te beginnen haha. Maar opzich logisch, u leest (allen) alweer blog nummero 12!

Inmiddels zijn de we helft gepasseerd, en beginnen we steeds vaker de kreten te horen ‘’you will miss Cape Town more than you think’’, ‘’als je eenmaal de helft hebt gepasseerd, dan gaat het echt snel’’, ‘’ik koop nu alvast mijn souvenirs.. hoef ik het ‘t laatste weekend niet te doen’’ en worden de eerste afspraken bij terugkomst in NL al gemaakt (high tea'en in Hotel New York, naar Diergaarde Blijdorp en stappen in Brabant) bla bla.. Kortom, dingen waar je voorlopig NIET aan wilt denken, en vooral niet wilt horen. But it’s reality, 62 days left and I’m back!

Wat ik moet toch eerlijk bekennen. Het leven me bevalt me meer dan prima, ik geniet van elke dag. :) Regelmatig rijden we hier de bekende Waaldrive (snelweg) op, en zie je de hele stad liggen, uitgestrekt met of zonder lichtjes. Genieten! Ik heb besloten volgende keer het autoritje eens te filmen. Kan ik thuis nog eens nagenieten. :P Kaapstad is echt een stad om van te houden. En niet alleen om de toeristische to do’s zoals Cape Point, Tafelberg, Waterfront, Lions Head, Boulders Beach etc. Juist ook op werkgebied: je maakt hier tienmaal sneller afspraken met externen, niks geen bestemmingsplannen, geen leegstandsproblemen, iedereen is volop enthousiast, en hier kun je met een urban design onwikkeling echt het verschil maken voor mensen. Tot slot sluit ik elke werkdag af met een wandelroute met zicht op de Tafelberg. :D Kaapstad heeft niet alleen mijn hart veroverd, maar ook van het aantal expacts en immigranten uit (veelal) America en Engeland.

Na 2 maanden zijn ook de meeste toeristische dingen van mijn weekend to-do list afgestreept. En ik zal je zeggen, het waren er echt een hoop. Een enkeling staat nog op de verlanglijst, daar hebben we dus nog mooi een aantal weken de tijd voor. Afgelopen week dus geen spectaculaire belevenissen, maar een gewone werkweek in Kaapstad. Genieten van de stad en de mensen om me heen. Just relaxing!

Afgelopen maandag was het tweede paasdag, een dag waarop ik thuis eens even lekker thuis heb gerelaxed, en een dag waarop we ‘s avonds een mooie week afsloten met Fleur en Jorien, met een glas wijn en Kir Royaal in onze hand. Heerlijk gegeten bij Beluga!

Dinsdag begon de korte werkweek weer, maar de dagen van Peter en mij op het werken worden wel steeds iets langer.. Inmiddels blijven we bijna 10 uur per dag op kantoor (!). Vrijdag zijn we na het werk richting de Bazar gelopen met Maud, een lekkere chinese/indonesische maaltijd gehaald. Om vervolgens naar de markt in Hout Bay te rijden. Op de vislucht na (dit was zelfs voor de visliefhebbers amper te verdagen) was het een leuke markt met a lot of souvenirs en eet- drinkkraampjes. Oh, en vrijdag was ook de dag dat ik maar liefst zes kaarten uit Nederland ontving, super bedankt allemaal! :D
Zaterdag regende het flink dus zijn we (Peter en Maud) naar Canal Walk gereden. Daar hebben we voor Peter even flink geshopt haha, meneer had drie tassen vol, Maud en ik geen. :P We leken wel stylistes voor Peter hoe we door die winkel heenliepen haha.
‘s Avonds zijn we naar een Bacardi feest gegaan in Casa Blanca in Greenpoint. Dresscode: jaar 1920. Dus zover mogelijk hebben we ons net een tikkeltje anders gekleed/opgemaakt dan normaal. ;) Met als hoogtepunt Peter in zijn nieuw gekochte pak en haren in de gel. :P

Zondag hebben we Waterfront van binnenste buiten bekeken. Het blijft tof om daar lekker te wandelen, te eten en live muziek te luisteren. Hebben ze goed ontworpen 20 jaar geleden!

Zo! Dit was ‘m weer voor deze week. Hopelijk word het komend weekend weer beter weer en gaan we er weer even op uittrekken. Want Roos blijft geen Roos zonder veel gezien te hebben of te ondernemen. ;)

Ciao,
Roos

Ps. Thanks voor alle mails/fb/blog responses etc. Nog steeds super leuk!! :D

• 16 April 2012 - 22:02

Marinke:

Heerlijk om te lezen dat je zo geniet!!!! Dikke kus

• 17 April 2012 - 09:14

Floor:

Weer super leuk om te lezen Roos!
    En wat lees ik nou stappen in Brabant?;)
    Fijne week! kus

• 17 April 2012 - 14:12

Claudia:

Roosje! Weer een leuk verslag om te lezen :) Maar 10-urige werkdagen... Pff. Gelukkig heb je zo te lezen nog wel tijd om leuke dingen te doen! Wel bizar dat je gewoon al op de helft bent, hoor. Geniet er maar dubbel zo hard van zou ik zeggen :)
    En zet nog maar een volgende afspraak op je terug-in-nederland-lijst: Een welkom-thuisfeestje met het Vrindenteam ;)

Veeeel plezier nog, Roos!
    Xx Clau

• 17 April 2012 - 19:06

Anouk :

Roos, ik vind het echt vet dat je deze ervaring even gefixt hebt voor jezelf. Was natuurlijk een hele klus, maar je zit er nu wel mooi! Echt heel gaaf, dat wilde ik even melden.

En daarnaast zijn je verhalen echt veel te leuk om te lezen. Ik krijg echt zin jouw kant op te komen. Alleen hoef ik niet per se 10 uur per dag op kantoor te zitten ;)

Veel succes nog! En denk vooral niet te veel aan de tijd waarvan gezegd wordt dat ie om vliegt. Zonde om je druk om te maken!

Zie je over een hele lange tijd! ;) En ik blijf je verhalen lezen, ookal lees ik ze misschien niet dezelfde dag :D
    xxxx

• 19 April 2012 - 07:02

Joselyn:

Heey Rozzie,
    Super leuk weer om je verhaal te lezen en super leuke foto's staan er ook weer op! Ben blij dat je zo aan het genieten bent!
    Vind je het zwaar om zolang te werken?
    Ik had gisteren een dag van 11,5 uur:( Maar gelukkig was het wel een leuke dag! Ik mail je er nog wel over :)!

Dikke kus en knuffel<3

• 19 April 2012 - 09:07

Ans Koppers MZ:

Hallo Rosanne,
    Ondanks dat jij vindt dat je hebt gerelaxed vind ik toch dat je nog een aardig druk baasje (bazinnetje :-)) bent hoor!! Maar je hebt gelijk nu je er toch bent moet je volop genieten en veel zien.
    Ja de tijd gaat dringen maar volgens mij gaat het wat betreft je scriptie ook wel lukken. Kan niet mislukken met zoveel energie!!
    Succes!! en groetjes Ans