Exhibition and starting Wetskills
Door: rosannekaapstad
Blijf op de hoogte en volg Rosanne
02 Mei 2012 | Zuid-Afrika, Kaapstad
Hierbij weer een short-update uit het herfstachtige Kaapstad. It feels strange, maar de herfst heeft toch echt haar intreden gedaan. Waar tot voor kort de lange broeken, truien en dichte schoenen nog een uitzondering waren, kom ik er nu achter dat mijn collectie zomerkleding toch groter was dan mijn winterkleding..
Het schrijven van de blog was er de laatste dagen even ingeslopen.. Maar finally done, week 17 in 2012 heeft ook een geschreven history.
Afgelopen week startte de exhibiton, een voorlichting over het stedenbouwkundig- en landschapsplan van de Fringe. We hadden een aantal posters opgehangen en de maquettes opgehaald, zodat ook het nieuwe kantoor een eigen look kreeg! Nadat we twee dagen lang half aan het werk maar toch eigenlijk meer de posters aan bewoners, professionals en andere geinteresseerden aan het presenteren waren, hebben we genoten van een rustige dag woensdag.
The new office lijkt soms meer een voor ons alleen trouwens. :) We waren afgelopen week degenen die zelf het alarm erop mochten zetten, en het vervolgens de volgende ochtend het er ook weer mochten unlocken. Het ging niet geheel zonder moeite. Het locken ging perfect, maar het unlocken ging de volgende ochtend niet zonder problemen: natuurlijk ging het alarm af en heb ik de eerste beste beveiligingsman verteld dat wij het maar waren ‘’the interns van CTP’’ :P. Vervolgens kreeg ik bij de eerst volgende sirene die ik hoorde en shock ‘’komen ze voor ons?’’ Maar nee, gelukkig kwam en er iemand van de beveiliging alleen maar om te checken of alles in orde was. Achteraf bleek dat we de verkeerde code van het alarm hadden, we konden er dus niks aan doen. :P
Woensdagavond waren alle studenten van bemiddelbureau 4Exchange uitgenodigd om deel te nemen aan de filmpremiere ‘A million colours’’ in Canal Walk. Luxe, het drinken en de popcorn stond al klaar dus we konden even een avondje ‘’chillen’’. Althans, dat dacht ik. De film bleek behoorlijk heavy.. Maar was wel heel mooi. :)
Donderdag was alweer de laatste werkdag van de week, gezien vrijdag public holiday zou zijn. In de race om ons concept research plan af te hebben was het een drukke dag, maar wel een hele mooie. Na het werk zijn we met Demi en Juske (huisgenoten) en haar zusje en vader uiteten geweest bij La Vie. En zijn we daarna direct doorgereden naar de airport om Barbara (vriendin en studiegenoot) en Anjelica (docent) op te halen bij de airport! :):) Joepie!
Met zijn vijfen inclusief bagage reden we naar hun hostel in Longstreet. Hoe blij ze waren met de aankomst en de Waaldrive met lichtjes vd stad, hoe treurig ze waren bij het zien van het hostel. Het deed mij in ieder geval beseffen dat ik een super appartement heb hier. :) Barbara trok direct de eerste dag al in Room 6 in het Best Western. ;) Super gezellig dus!
Vrijdag startte direct de introductie weekend van Wetskills. Een workshop over watergerealteerde projecten tussen Zuid Afrikaanse en Nederlandse studenten. Naar Barbara, Anjelica Peter en ik zijn er nog ongeveer 20 andere studenten waarmee we een leuk weekend hebben gehad. Vrijdag zijn we naar Gansbaai geweest, om een waterzuiveringsinstallatie te bezoeken. ‘s Avonds zijn we voor de tweede keer uiteten geweest bij Mama Africa in Longstreet. Top avond!
Zaterdag hebben we de hop-on-hop off bus genomen, de blauwe lijn. Ook deze hadden we eerder al genomen, maar doesn’t matter. Uitgestapt bij Kirstenbosch, Constantia (wijngaarden) gelunched, naar Birds of Worls geweest, en door naar Waterfront voor een lekkere maaltijd met de hele groep.
Zondag hebben we een tour gehad over het watersysteem van Kaapstad. Kaapstad loost namelijk het water uit de bergen hoppa in de zee, terwijl men schoondrinkwater importeerd uit stad X. Inefficient is wel een van de bijpassende woorden. ‘s Middags hebben we 2 uur lang door het riool van Kaapstad ganbanjerd. Echt gek! In een ronde buis liepen we met de hele wetskills groep door het riool, tussen de kakkerlakken (iel) maar door het ‘’schone’’ water. Een ‘’once in a life time’’ zeg maar haha
Aan het eind van de middag hebben we Anjelica en Janneke (ook begeleider Wetskills) opgehaald en zijn we met Barbara en Peter richting Bo-Kaap (moslimwijk), stadion en Signo Hill gereden. Om het weekend eens goed af te sluiten met bij de welbekende Italiaan in Camps Bay (waarvan ik de naam nog steeds niet heb onthouden) :P
Au revoir!
Roos
03 Mei 2012 - 01:02
Henk Jan En Thea:
Hoi Rosanne,
zo grappig, ik zie in jouw verslag ook steeds meer Engelse woorden sluipen. Voorheen vond ik dat maar een beetje aanstellerij als ik dit bij iemand las of hoorde maar nu doen wij het zelf ook ! Het gebeurt gewoon als je de hele dag Engels spreekt !
We hebben hier net het carnaval achter de rug, het hele eiland in rep en roer, erg leuk natuurlijk en we konden mooi van het lange weekend gebruik gemaakt om sint Eustatius te bezoeken, een kwartiertje vliegen, de vliegende bus ! Erg leuk!
Groetjes weer ! -
07 Mei 2012 - 07:22
Joselyn:
Rozzie<3,
Super leuk om je verhaal weer te lezen ik ben blij dat je het zo leuk hebt!
En wat doe jij leuke dingen zeg! Ik ben echt wel een beetje jaloers!
Maar ik heb ook een top week gehad in Valtho!
We gaan deze week lekker skypen dus kunnen we weer is lekker bij kletsen!
Ik heb er zin in!
Spreek je snel!
Veel plezier nog lieffie! En geniet ervan!
Dikke kus en knuffel -
10 Mei 2012 - 21:11
Hallo Rosanne,
Vandaag pas dit reisverslag en die van de vorige keer gelezen. Sorry maar is er niet eerder van gekomen.
Er is weer genoeg gebeurd de afgelopen tijd en gelukkig zijn jullie niet gearresteerd vanwege 'een 'mogelijke inbraak' :-).
Als ik het goed heb gelezen zijn jullie aardig op de goede weg wat betreft de scriptie.
Was julie vriendje, de kakkerlak van het appartement, ook aanwezig in het riool of heeft hij het toen niet overleefd :-) -
10 Mei 2012 - 21:11
Hallo Rosanne,
10 Mei 2012 - 21:13
Ans Koppers MZ:
Sorry waarschijnlijk twee keer op een knopje gedrukt :-)