WISA congress, rugby and time to say goodbye! - Reisverslag uit Kaapstad, Zuid-Afrika van Rosanne - WaarBenJij.nu WISA congress, rugby and time to say goodbye! - Reisverslag uit Kaapstad, Zuid-Afrika van Rosanne - WaarBenJij.nu

WISA congress, rugby and time to say goodbye!

Door: rosannekaapstad

Blijf op de hoogte en volg Rosanne

14 Mei 2012 | Zuid-Afrika, Kaapstad

Hallo allemaal!

Zoals ik afgelopen blog eindigde met de eerste borrelhappen en de start van het WISA congress, werd het afgelopen week even flink voortgezet. Het WISA congress staat voor Water Institute of Southern Africa waarbij er samenwerkingen zijn tussen de Nederlandse ambassade hier in SA, de SA regering, het consultaat, The Dutch Water delegation en Wetskills. Een aantal hoge pieten en Nederlanders met een waterachtergrond waren dan ook aanwezig bij verschillende lezingen, presentaties en workshops. Voor ons als studenten een unieke kans om te netwerken, kennis op te doen, en een aantal hoge SA pieten in real life te zien.

Gezien we onze tijd voor scriptie flink nodig hadden (en nog steeds hebben..) besloten Peter en ik maandag en woensdag niet naar het congress te gaan maar te gaan werken bij CTP. Eenmaal binnen werden we onthaald met de woorden van de receptie als Zayd: ‘’where were you guys? and ‘’we missed you’’!! Ze hadden ons dus gemist, en wij vonden het stiekem ook weer heel leuk om ze te zien. :)
Maandag was tevens ook een belangrijke dag.. We hadden namelijk het officiële gedeelte van onze scriptie. We hadden een groenlicht gesprek met Zayd (begeleider CTP) en Anjelica (docent HR).. Ons concept rapport was gecheckt, en we zouden te horen krijgen of het goed genoeg was voor groenlicht, oranjelicht of rood licht. Rood betekend dat je niet ready bent om in juni af te studeren, bij oranje is in dubio, en groen dan ben je door en heb je grote kans dat je eind juni bent afgestudeerd! Na een niet zo leuke start (we hadden oranje) en flinke feedback te hebben gekregen kregen we uiteindelijk groenlicht. Gelukkig! Maar wel wetende dat we flink moeten buffelen tot 1 juni. De feestvreugde waar ik op hoopte bij het horen van groenlicht was er helaas niet. :(

‘s Avonds reden we met Anjelica richting het Two Oceans Aquarium, voor een borrel als onderdeel van het WISA congress. Helaas was een groot deel afgesloten, waardoor mijn indruk nu blijft hangen met ‘’Blijdorp Oceanium’’ is veel mooier en beter. :D Inmiddels was iedereen trouwens echt gesloopt na 1.5 week vol programma wetskills, dus de avonden werden steeds korter. Zelf zat ik er voor het eerst ook ff goed doorheen.. helaas is dan Zuid Afrika best ver weg…

Dinsdag was Orange Day, een dag waar Peter weer gezellig met de groep waren! We hadden er zin in (ondanks dat we al om kwart over 7 in de taxi zaten..)! ‘s Ochtends was het wetskills tijd, de jury zat klaar inclusief NL water professionals en overigen geinteresseerden. De vijf groepen presenteerden hun innovatieve/unieke/toepasbare idee dmv 100 sec te pitchen. Alle Zuid Afrikanen pitchten, en uit onze groep de kleine Innocent. De vragen vd jury waren nog best lastig, dus we waren blij dat we deze hadden overleefd. ;) ‘s Middags hebben we met een groep nog geprobeerd een workshop bij te wonen, maar de zon en het terras waren te verleidelijk, dus belandden we met z’n allen op het terras en liep ik ‘s middags nog even met Roel naar Waterfront.

‘s Avonds hadden een gala diner. Sjouwend met de spullen van de hele dag kleedde we ons om tot een sjieke gala outfit. Moeilijk om in te schatten, maar 1000 mensen op het gala waren er zeker. Tijdens het diner werden de prijzen van allerlei gemeenten opgenoemd, en zo ook The Wetskills Challenge! Een van de vijf groepen zou winnen… en jawel (!), Peter werd met zijn groep ‘Sewage Treatment: A Walk in the Park’ werd nummer 1! Met zijn pak aan (deze hadden we 3 weken hier in SA gekocht..) shinde hij op het podium met zijn groepsleden! Ik was echt super blij voor ‘m. :D Na hele gezellige avond (en heel veel foto’s) zijn we wederom naar Cubana geweest en hebben we het niet zo laat gemaakt als de vorige keer. ;)

Woensdag, donderdag en vrijdag hebben we gewoon gewerkt, en hadden we nog wat afspraken staan. Op donderdag zouden de eerste Zuid Afrikanen vertrekken richting huis, daarom aten we woensdag avond nog gezellig met elkaar en herhaalde dit zich op donderdag.. :P Hierdoor namen we stapsgewijs afscheid van een super groep met een hele mooie tijd. De meeste Afrikanen zijn razend benieuwd naar NL dus ze hebben in elk geval 10 nieuwe logeeradressen!

Vrijdag werden we voor even herenigd met Maud en Marjanne, hun beide ouders waren hier momenteel op vakantie. Tijd voor kennismaking in het restaurant Moyo in Blouberg!

Zaterdag was de dag waarop ik nooit niet meer bang ben voor een Zuid Afrikaanse kapper! Whoehoee, ik was nog blijer met m’n nieuwe coupe dan in NL. :P Het enige verschil was het tempo.. volgens mij heb ik er 1.5 uur gezeten, maar het was echt een feest. M’n haar voelde als een juweeltje haha! ‘s Avonds gingen we weer eens op pad met Juske en Demi, op naar het Newlands Rugby Stadium! Of terwijl, The Stormers vs The Cheetahs. Nadat we per ongeluk het stadium vonden (te midden in een woonwijk ?) met alle schreeuwende fans en mannen hebben we geparkeerd 10 straten verderop. Een kaartje kostte 10 euro/100 Rand, en we hebben echt genoten om het spel eens in het echt te beleven. :D Regelmatig bedacht ik me dat ik al 10x dood zou zijn geweest als ik mee zou doen, want kunnen die mannen elkaar afbeuken zeg!!

Vandaag zijn we richting Kleinmond en een middag gewandeld in het Kogelberg Nature Reserve. Dit was namelijk de allerlaatste kans om nog een leuke activiteit te doen met onze wetskills vrienden! Na ochtend vol zon en een middag vol zeikregen hebben we afscheid genomen. Het viel me wederom zwaar, het was een top groep, we hebben een toptijd gehad!! Gelukkig staan de eerste reünies al (bijna) gepland..Reizen is echt heel leuk, maar ik haaaaat het afscheid nemen.

He, we zijn weer bij met alle verhalen! Volgende week weer een nieuwe!

Roos

• 14 Mei 2012 - 06:30

Franny:

Hoi Roos,
    Net weer even je blog gelezen. En van de prachtige foto's in je album genoten. Schitterend zijn die, zeg!
    Het lijkt, LIJKT (!) dat je alleen maar aan het feesten bent ginder, maar dat is natuurlijk niet zo. :) Er wordt keihard gewerkt, lees ik tussen de regels. Zet hem op, die laatste loodjes en maak van dat oranje GROEN! Succes.
    Groetjes, Franny

• 14 Mei 2012 - 07:32

Joselyn:

Hey Rozzie,

rozzie super goed groen licht ik ben trots op je! Jullie kunnen het!
    En wat heb je weer leuke dingen gedaan zeg ik ben echt wel een beetje jaloers:P
    En dat feestje wat je hebt gemist dat komt wel goed als je klaar bent met je hbo dan feesten we 2x zo hard haha! (alleen in het koude NL)
    Al was het weer gisteren echt super lekker! Er was namelijk ook een TD op pollux dus daar hebben jol, lot, lot, natas, clau en ik heerlijk gezetten!
    Spreek je morgen

xxxxxx<3

• 14 Mei 2012 - 14:11

Fleur:

Als ik het zo hoor heb je nog steeds een superleuke tijd, heel fijn :D Maar ook nog steeds hartstikke druk zie ik :P Het komt echt goed met de afstudeerscriptie, je kunt het :D En je wordt vast nog eens een pro in afscheid nemen ;) Heel veel plezier en succes nog!!

• 20 Mei 2012 - 21:25

Ans Koppers MZ:

Hoi Rosanne,
    Wat ben je trouw in het delen van jouw ervaringen in Afrika met ons.
    En wat is je programma nog steeds overvol als ik dit allemaal lees.
    Fijn dat jullie groen licht hebben voor de scriptie. Best wel spannend hè als je eerst een oranje hebt. Maar zoals al eerder gezegd. Volgens mij gaat het allemaal wel goed komen. De laatste loodjes wegen altijd het zwaarst, zoals haast bij iedereen het geval is. Nog even doorbijten meis je weet uiteindelijk waar je het voor doet.
    Succes !!! je kunt het!!!!
    groetjes Ans